• Irodalmi Jelen

  Abszurd, misztikus, történelmi

  Egy lengyel, egy olasz és egy szlovák szerző műve: három színfolt, három „csepp” az európai kortárs irodalom hatalmas tengerében. Csepcsányi Éva könyvajánlója a Könyvfesztiválra megjelent újdonságok közül.

 • Irodalmi Jelen

  Bonfiniustól Márai Sándorig

  HELYSZÍNI

  A Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége Olaszország volt.  Ebből az alkalomból italianisták – Barna Imre, Csorba László, Kelemen János, Armando Massarenti, Szénási Ferenc, Szkárosi Endre, Sztanó László és Luigi Tassoni – beszélgettek az olasz és a magyar kultúra viszonyáról.

 • Irodalmi Jelen

  Fesztivállapot

  HELYSZÍNI

  A XX. Nemzetközi Könyvesztivál második napján már javában zajlott az élet a Millenáris Parkban: elkezdődtek a beszélgetések, a dedikálások, és felbukkantak a tömegben az ilyenkor szokásos tarkabarka szerzetek: szórólapokat osztogató óriásegerek és indiánok. Képes összefoglaló a pénteki eseményekről.

 • Irodalmi Jelen

  Irodalom Oslóból – nem csak gyerekeknek

  HELYSZÍNI

  Míg a Millenárison a XX. Nemzetközi Könyvfesztivál ünnepélyes megnyitóját követően átadták a Budapest-díjakat, az Országos Idegennyelvű Könyvtárban két norvég szerzőt, Linn T. Sunnét és Arne Svingent üdvözölhettük, valamint Kovács Katáng Ferencet Oslóból és Pávai Tamara illusztrátor-festőművészt.