Ugrás a tartalomra

Ragozinka – legenda és valóság

Ragozinka – legenda és valóság címmel megjelent Utry Attila 15. kötete. A kisregény többek között az évezredek óta aktuális kérdésekre, háború vagy béke alternatívákra keresi választ: hogyan lehet elkerülni a második emberiségnek a Végítélet óráját? A borítón Uriel arkangyal (aki annakidején Noét is értesítette az első emberiség apokalipsziséről, az özönvízről) az Édenkert kapujában jelzi majd az őrangyaloknak, a második emberiségnek is a Sátán közeledtét. Mielőtt a végítélet órája elütné, az éjfélt vissza kell térnie a Teremtő-Megváltó-Megvilágosító Istenéhez, a Szentháromsághoz. Le kell mondania a háborúságról, a szodomai élvezetekről, a keresztények és más vallások üldözéséről, világ csendőre, egypólusú gonosz egyeduralkodói szerepről, egyszersmind a pénz, a kereskedelem és a média korlátlan hatalmának istenítéséről…és megmenekül. A kisregényben olvashatunk tudósításokat a jelenkor égető problémáiról, kitalált elbeszéléseket, esszéket és izgalmas bűntényeket. Nem csak a diagnózist rögzíti a Szerző, hanem javaslatokat tesz a terápiára is.

Európa, Hunnia és Ragozinka sorsán keresztül a regény bemutatja három nép (magyarok-germánok-szlávok) eredeti békés, „atomcsendes” egymás mellett élését, a judeo-kereszténység történelmi szerepét, a jó vagy rossz választások következményeit. Leírja az előrelátó ragozinkai Kreatív Kisebbség és a pusztító a szodomita-Káinista többség ádáz küzdelmét és kifejezi reményét abban, hogy a mi Hunniánk, Ragozinkánk nem bukik el, és a sátáni légiók meghátrálnak. Nem mi leszünk a második emberiség utolsó nemzedéke. A Ragozinka – legenda és valóság című kisregény szoros kapcsolatban áll két korábbi kultúr-regénnyel (Ragozinka igaz története I-II.), és a Káin bélyege, Énok próféciái című Vihula Mihajlo zeneszerzővel közösen alkotott kortárs operával. Reméljük, hogy a trilógia harmadik könyve, és az opera is tanulságos élményt nyújt Ragozinka régi és új barátainak! 

***

 

Egy idézet a Káin bélyege, Énok próféciái c. koncertoperából:

ÉNOK:      „Bárcsak lenne egy kis nyugalmunk, hogy dicsérjük, áldjuk az Urat!

                    És megvalljuk hitünket dicsősége előtt! És most kívánkozunk egy kis

                    Pihenésre, de nem nyerünk nyugalmat, erősen keressük, de nem

                    Találjuk: és a fény eltűnik előlünk, és megint sötétségben lakozunk.”

                                                                                                     (Énok 63,5-7.)

                      Szakadatlan elpártolunk – visszatérünk!                    

                      A dicsőített világból, retteget világ lett!

                      Üvöltő oroszlánként támad ránk a Sátán,

                      hogy mindig a legjobbakat nyelje el.

…és a kisregényből:

„Európa sem tudta megvalósítani Robert Schuman (1886-1963), Franciaország külügyminisztere tervét, melyben olyan új politikai és gazdasági együttműködést javasolt Európa számára, amely kizárja a háborút a kontinens országai között* . Nyilatkozatát ezekkel a tömör, ma már történelmi szavakkal kezdte: „A világbékét csak úgy lehet megőrizni, ha az azt fenyegető veszélyekkel arányban álló kreatív erőfeszítéseket teszünk”.

A ragozsánok sokáig ellenálltak minden külső és belső támadásnak, de valahol megpattant a jó választásra, jó cselekvésre hangolt húr, és fokozatosan felborult a belső-, és nyomában a külső harmónia. Ezután már több szó esett a betegségekről, mint az egészségről, botrányokról, mint becsületről. Az egyetemes gonosz megtestesítői, a szodomita-káinisták ott lépnek színre nagy erőkkel, ahol még van ereje az ősi zsidó-keresztény törvényeknek, Istennek, örökéletnek, erkölcsnek, hűségnek, tisztességnek.”

Részletek a miskolci premierből:

https://youtube.com/clip/UgkxIJLdJ8yFIkdUyjzz9y7d_yFbkvA59G10 /Ábel/

https://youtube.com/clip/UgkxtYuUTYOgPqizKgZzHqMy_ahMcPxg2ho9 /Káin/

https://youtube.com/clip/UgkxODsp-1au-BN-wbYYHzD7n0JJ5tErwNg9 /Ádám - ÉVA/

https://youtube.com/clip/UgkxpppfLLjSuzJ7gLfFkrYscNMO0pgr3G8o /Káin - Awan/

https://youtube.com/clip/UgkxQphNA2wgT1n83WQFYRSwDbf3074IelWg /Finálé/

 

Utry Attila: Ragozinka – legenda és valóság. Kráter Műhely Egyesület, 2024.

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.