Irodalmi Jelen
 • Irodalmi Jelen

  Az embergép elfáradt

  „Olyan érzése van az olvasónak, mintha a szerkesztő levágta volna a szerző nagyra törő, izgalmas álmait, megfosztva attól az extázistól, ami várt volna rá. Ez a tárgy csupán tárgy marad.” – Tóth Kinga könyvéről Nagypál István írt.

 • Irodalmi Jelen

  Miénk itt a tér – fiatal szerzők a Könyvhéten

  Úgy tűnik, nem könnyű eldönteni, ki melyik generációhoz tartozik: Fehér Renátó, Tinkó Máté és Tóth Kinga esetében néhány év különbség is számít. Az Ünnepi Könyvhéten, a Vörösmarty téren Benedek Anna beszélgetett a három fiatal költővel.

 • Irodalmi Jelen

  Ketten a Hímzőkörből

  Az Írók boltja „Frissítő” című, fiatal JAK-os költőket, írókat bemutató programsorozata keretében Gaborják Ádám beszélgetett Szabó Imola Juliannával és Tóth Kingával.

 • Irodalmi Jelen

  Író nők, kritikus férfiak

  Idén Bálint Tamás, Bencsik Orsolya, Farkas Wellmann Éva, Fekete Richárd, Györe Borbála, Kalapos Éva Veronika, Korpa Tamás, Lengyel Imre Zsolt, Mán-Várhegyi Réka, Sirokai Mátyás, Szabó Imola Julianna, Tóth Kinga és Virágh András kapott Móricz Zsigmond-ösztöndíjat. A fiatal irodalmárokkal Péczely Dóra beszélgetett a Műcsarnokban, az estet Sztarkovits Béla gitárjátéka színesítette.

 • Irodalmi Jelen

  TOP 10 – 2013. november

  Az Irodalmi Jelen TOP10-es novemberi ajánlója három kategóriában. A műveket alfabetikus sorrendben közöljük.

 • Boldog Zoltán

  Változik-e a Szép versek?

  A Szép versek antológiát ebben az évben Péczely Dóra helyett Szegő János szerkesztette. Mennyiben tér el az ő kánonja elődjének válogatásától? Mely szerzők kerültek be öt éven át folyamatosan a kötetbe?

 • Irodalmi Jelen

  Rohamoztak az első kötetesek

  Néhány napja az Apokrif folyóirat házavatóján mutatták be Evellei Kata első, Álombunker című verseskötetét, melyet Tóth Kinga szintén debütáló könyve, a Zsúr bemutatója követett. A helyszín a budapesti Roham Bár volt, ahol a kiadó, a Prae.hu képviseletében Balogh Endre és Pál Dániel Levente beszélgetett a szerzőkkel.

 • Irodalmi Jelen

  Tóth Kinga - versposzterek

  Tóth Kinga - versposzterei