Ugrás a tartalomra

Könyvhét 1.

 

A Könyhét második napjának emlékezetes pillanatait Szőcs Tekla örökítette meg.
Fotóriport a dedikálásról

Több száz évnek kellett eltelnie, mondta Radnóti Sándor, hogy kialakulhasson az ízlés pluralizmusa, és mára azt mondhassuk: többféle jó ízlés van.
Laik Eszter tudósítása

Németh Magda, a Nap Kiadó, Kalász Márton, az Alterra Kiadó, és Jeszenszky Iván, a Holnap Kiadó szerzője van most a sz(k)ínpadon.  Három eleven író, három eleven művel.
Csepcsányi Éva írása

Az irodalomban megfontolt lépésekkel fel lehet gyalogolni a Parnasszus tőszomszédságában álló ház magasföldszintjére, ahol még nem szédül az ember, de már érezheti, hogy néhány lépést tett az ég felé.
Boldog Zoltán könyvheti naplója

Mészáros Sándor, a Kalligram kiadó főszerkesztője vállalta magára a rendkívül rövid, kisebb csörtékre szorítkozó est levezénylését is, biztos jó vívó lenne belőle, a huszárvágásai legalábbis első osztályúak.
A Kalligram könyvheti bemutatójáról

Járja körbe velünk a budapesti Vörösmarty téren a 81. Ünnepi Könyvhetet.
Szőcs Tekla fotóriportja

"Már rögtön a beszélgetés elején felvetődött a kérdés, vajon milyen kapcsolat áll fenn irodalom és képregény között, mennyire rokonítható a két közeg egymással."
Képregényes JAK-piknik

"Lehet, hogy mostanában nekünk itt, a nyugati világban sokkal fontosabb, hogy mit adhat hozzá a régi kelet a mi kultúránkhoz"
Beszélgetés Sári Lászlóval

"Barátaim könyve – s ezen a ponton elég elítélhető módon néma szitok suhan át az agyán, csak úgy belül: „És ezt megint nem én találtam ki!”
A barátság dicsérete – Laik Eszter írása Alexander Brody Barátaim könyve című kötetéről

"Szőcs Géza azzal köszöntötte a jelenlevőket,  hisz abban, hogy a könyv valahol a tárgy és a műtárgy között elhelyezkedő érték, s mint ilyen, örökérvényű."
Könyvszakmai fórum Szőcs Gézával - avagy a csendes költő és a hangjukat hallató kiadók

"De van-e egyáltalán egységes „magyar irodalom"? Milyen tömörülések vagy szervezetek, milyen érdekcsoportok állnak mögötte? Mi számukra a legfontosabb?"
Könyvhét monszun idején

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.