• Csornyij Dávid, Szalai Klaudia

  Könyv, ami nélkül nem tudnál élni?

  Húsbavágóan aktuális kortárs regény. Villáminterjú a szerzővel.
 • Regál – a műfajteremtő lágerregény

  A Magyar PEN Club szervezésében bemutatják a kortárs magyar irodalom egyedülálló, modern lágerregényét. Böszörményi Zoltán Regál című műve egy háromkötetes regénytrilógia első könyve, válasz korunk égető társadalmi problémáira, gyógyír, menekültválsággal és háborús félelemmel átitatott, bizonytalansággal átszőtt világunkban különösen aktuális olvasmány.

 • Irodalmi Jelen

  A fény barázdáiban – egy menekültregény rendhagyó felolvasókörútja

  Böszörményi Zoltán a menekülésről, félelemről, kilátástalanságról és nem utolsó sorban a szerelemről szóló regénye, a Regál németül In den Furchen des Lichts (A fény barázdáiban) címmel jelent meg tavaly a Meitterdeutscher Verlag Kiadó gondozásában. Az író és Hans-Henning Paetzke, a kötet fordítója nemrég rendhagyó németországi és ausztriai felolvasókörúton vettek részt.

 • Irodalmi Jelen

  A királyi láger árnyékában

  Miként ütközik az illúziók álomkastélya a kemény valósággal? – A Regálban megörökített láger eredetijének szomszédságában, az osztrák fővárosban beszélt emblematikus könyvéről Böszörményi Zoltán az ott élő lengyelekből és magyarokból álló közönségnek.

 • Irodalmi Jelen

  Böszörményi Zoltán: Regál – részlet

  „Miféle határnak? Van-e határ? Vagy csak a képzeletem játéka az egész? Ott van a határnak nevezett valami, ott elől, a fekete éj selymébe öltözve. A határ az, amit át kell lépnem.” – részletet olvashatnak Böszörményi Zoltán új regényéből, a Regálból. FB