• Irodalmi Jelen

  Új Forrás lapszámbemutató Székelyudvarhelyen

  Hogyan lesz az állatgondozóból költő, a költőnőből regényíró, mi lakik egy indián alteregó mögött, négy különböző alkotói világot miként ihlet meg a természetközeliség – az Új Forrás erdélyi tematikus lapszámbemutatóján jártunk.

 • Irodalmi Jelen

  Medvenéző délolaszos versekkel

  Medveles és irodalom kapcsolata, hogyan számolja föl az önzést és a hiúságot a vadon, Szicília egy magyar költőnő szemével – az Új Forrás folyóirat lapszámbemutatóján „jártunk”, amelynek vendégei Murányi Sándor Olivér és Ughy Szabina voltak.

 • Irodalmi Jelen

  Tollak, költők, fejdíszek

  HELYSZÍNI

  Az Új Forrás szerzőivel indiánkodtunk a Nyitott Műhely kultúrrezervátumában, egy páratlanul jó hangulatú esten. Volt vers és próza, Hobó Pilinszkyt énekelt, Másik Jánost vastapssal követelte vissza a közönség.

 • Irodalmi Jelen

  Indiánosdi, Sztálin-antológia és szovjet emlékmű – Új Forrás-est a Nyitott Műhelyben

  Voltak-e indiánok Magyarországon? Milyen festő volt Kaposi Tamás? Hogyan látja a mai nemzedék az 1989 előtti időszak kultúráját? Vajon miért írtak laudációt ismert magyar írók Rákosi Mátyásról? Miért szép és miért félreértett a szocreál építészet? – ezekre a kérdésekre keresték a választ az Új Forrás lapszámbemutató estjén a Nyitott Műhelyben. A helyszínen jártunk.

 • Irodalmi Jelen
  Irodalmi Jelen

  Jász Attila és az Új Forrás Taliándörögdön - VÖLGYVIDEÓ 5.

  A Művészetek Völgyének taliándörögdi állomásán, az Új Forrás lapszám- és az isten bőre című kötetének bemutatóján beszélgettünk Jász Attilával, aki egyszerre tatai és indián.