• Irodalmi Jelen
  Irodalmi Jelen

  Egyéves a PIM Arany-busza

  70 000 látogató a 30 négyzetméteres kiállításban

   

 • Irodalmi Jelen

  „Tőlem a rím idegen”

  „Villányi László esőcsepp-versei súlyosak, de kicsinyek, lefelé tartanak, keresik az útjukat. szépségük, hullásuk, áttetszőségük megragadja az olvasót” – mondta Tarján Tamás irodalomtörténész a győri József Attila- és Príma-díjas költő legújabb kötetének bemutatóján.

 • Irodalmi Jelen

  A sóskakommandó ihletője

  A Portugál című darab 150. előadása előtt a népszerű színpadi mű írójával, Egressy Zoltánnal Pottyondy Nóra, a színház kulturális menedzsere beszélgetett a Győri Nemzeti Színház csillárszintjén.

 • Irodalmi Jelen

  Három nap Könyv

  XIII. Győri Könyvszalon – október 25. és 27. között, az írott szó legnagyobb vidéki ünnepén több mint száz program: könyvbemutató, koncert, színházi előadás, játszóház, konferencia és 46 kiállító várta az egész országból és a határon túlról érkezett látogatókat. Képes beszámoló a helyszínről.

 • Irodalmi Jelen

  A pannonhalmi műhely költői

  A pannonhalmi iskolai éveken túl még valami közös azokban a mai és öregdiákokban, akik a közelmúltban gyűltek össze a győri Zichy-palotában: mindegyikük a Műhely folyóirat szerzője. A felolvasásokkal összekötött beszélgetésen többek között a „pannonhalmi nimbuszt” is próbálták megfejteni.

 • Irodalmi Jelen

  Játék, muzsika és irodalom Czigány Györggyel

  „Ki nyer ma? Játék és muzsika tíz percben. Aki kérdez: Czigány György. Aki válaszol...” – negyvenkét éven át kezdődött így a Kossuth Rádió legendás műsora. A közelmúltban a műsorvezető nosztalgiázni hívta a győri Múzeumházban összegyűlt közönséget, és a vetélkedő előtt izgalmas történetek kerültek elő többek között Pilinszky Jánosról, Weöres Sándorról, vagy Kodály Zoltánról.

 • Irodalmi Jelen

  A Győri Könyvszalon beszélgetései

  Rengetegen gyűltek össze a megkésett bemutatóra a győri Látogatóközpontban: a helyi kultúra egyik legszebb lenyomatát vehette kézbe az olvasó a tizenkét beszélgetést tartalmazó, Megérintő szavak című kötettel.

 • Irodalmi Jelen

  Győr tele van költészettel

  „Villányi László egy legendagyártó költészeti kisiparos, aki helyeket, embereket, érzéseket, hangulatokat formált verseiben úgy otthonossá, hogy az ne csak az itt élőké, hanem mindenkié legyen” – hangzott el a költő és Szabó Béla fotós közös könyvbemutatóján, melyre megtelt a győri Petőfi Sándor Művelődési Ház színházterme.