Irodalmi Jelen
 • Irodalmi Jelen
  Rimóczi László

  Könyvek nyárra dióhéjban 1.

  "A szükségszerű tragédiákkal együtt is átlagos életet mutat be, átlagos hétköznapokat, valamint egy szellemi fejlődés útját, melynek végpontjáról a múlt mint rommező beláthatóvá és értékelhetővé válik. A Jerikó épül merő provokáció, kísérlet egy újfajta irodalmi stratégia és nyelv megteremtésére." – Nyári sorozatunkban a délutáni kávészünet perceire ajánljuk rövid könyvismertetőinket könyvheti és akörül megjelent könyvekről. Elsőként Rimóczi László írásait közöljük.

   

 • Irodalmi Jelen

  Metafizikai krimi Dél-Amerikából

  Monumentális művet választott tárgyául a FISZ „Kritikustusa” című sorozatának legutóbbi beszélgetése: Roberto Bolaño 2666 című, elsöprő sikerű regényfolyamát. A Fiatal Írók tusázói: Bartók Imre, Sipos Balázs, Urbán Bálint, Zelei Dávid.

 • Irodalmi Jelen

  Adaptációk kortárs módon

  "Adaptációk" címmel rendezett minikonferenciát a József Attila Kör a Nyitott Műhelyben, izgalmas irodalmi, színházi és filmes témákkal, előadásokkal és beszélgetésekkel, kortárs költők, írók felolvasásával.

 • Irodalmi Jelen

  Trash reality az irodalomban

  Az Új Forrás legújabb számát a popkultúra egy „durva” műfajának szentelték a szerkesztők: a trash szókimondó, nyers, és nagyon modern irányzat, mely az irodalomban is helyet követelt magának. Dunajcsik Mátyás, Bartók Imre, Nemes Z. Márió és Sepsi László az irodalom „való világában” merültek el a lapszámbemutatón.

 • Irodalmi Jelen

  Tabusértés helyett kísérletezés

  Bartók Imre a szex nélküli hónapokat jelképező baglyokról, Sepsi László egy kollégium pincéjében élő, beszélő hermelinről írt novellát – a szerzőkkel Borsik Miklós beszélgetett a budapesti Kalicka Bisztróban, ahol tabusértésről, kísérletezésről és műfaji határok átlépéséről is szó esett.

 • Irodalmi Jelen
  Irodalmi Jelen

  TOP 10 – 2013. június és Könyvhét

  Az Irodalmi Jelen TOP10-es könyvheti ajánlója három kategóriában. A műveket alfabetikus sorrendben közöljük.