Irodalmi Jelen
 • Irodalmi Jelen

  Moszkvában esik, Selyem Zsuzsa megáll egy szóra a Bulgakovban

  A kolozsvári Álljunk meg egy szóra beszélgető-sorozat legutóbbi vendége Selyem Zsuzsa volt – György Alida járt a helyszínen.

 • Irodalmi Jelen

  „A fehér nem tisztít, a fehér naponta gyilkol”

  „Kötözz magadhoz, vagy én kötöm rád magam, / te vályogtéglahattyúfa”, „varjúnak születtünk, a galambság csak utópia”, „a fehér nem tisztít, / a fehér naponta gyilkol” – Kali Ágnes bizarr költői képeivel találkozhattunk a legutóbbi Bretter Körön, a kolozsvári Bulgakov irodalmi kávézóban.

 • Irodalmi Jelen

  Selyem Zsuzsa: Hamis frank

  „Képzeljünk hát el egy fiatalembert, aki vasúti szabadjegyével fölszáll a Nyugati pályaudvaron a Kolozsvár felé induló vonat első osztályára, helyet választ egy üres fülkében, könnyed mozdulattal feldobja a csomagtartóba a 10 millió micsodával tömött utazótáskáját, a fogasra akasztja felöltőjét, előveszi újságjait, és békésen olvasgatva megérkezik Kolozsvárra.” – Selyem Zsuzsa novellája.

 • Irodalmi Jelen

  Beatköltészet a Bretteren

  Horváth Előd Benjámin számára olyan az írás, mint a tetoválás, bele van égetve a bőrébe, lehetne ő a magyar beatköltő – állapították meg a kolozsvári Bretter Kör legutóbbi vendégéről, akinek verseihez Balázs Imre József írt vitaindítót.

 • Irodalmi Jelen

  Radikalizmus, avagy forradalom a művészet által

  A kolozsvári egyetem bölcsészkarának szakkollégiuma, a Láthatatlan Kollégium estjén Horváth Andor és Selyem Zsuzsa beszélgetett a radikalizmusról a művészetben és az irodalomban. A moderátor Keszeg Anna volt.

 • Irodalmi Jelen

  Az „érdekmentes őrület” versei

  Talán még nem vagyunk felkészülve Zudor János merész költői képzettársításaira, de az is lehet, hogy a versek mögötti embert kellene alaposabban megismernünk. A rusnya valcert Boldogh Dezső mutatja be.