Ugrás a tartalomra

Könyvhét 2.

Az ilyen „toplista” mindig sokkal inkább árulkodik az összeállító személyéről, érdeklődéséről, mint a listára került vagy arról lemaradt művek értékéről, így tehát arra kérem a nyájas olvasót, hogy ne vessen meg nagyon, ha nem az úgymond „élvonalbeli” vagy agyonpropagált szerzőket és műveket választottam, hanem amik nekem tetszettek.
Weiner Sennyey Tibor elfogult könyvheti toplistája

Tóth Krisztina, Sárközi Mátyás, Jókai Anna, Kőrösi Zoltán és Szilasi László, Sólyom László, Bartos Erika, Takács Zsuzsa, B. Szabó János, Sári László, Konrád György, Palya Bea
újabb könyvheti képeinken

Az összefogás hozta létre ezt az országot, a befogadás, a maga sokszínűségével egy gazdagabb időszak volt a Trianon előtti – teszi hozzá ragyogó tekintettel –, hisz együtt, összefogásban, ez a sok kis nép jóval erősebb, termékenyebb volt. Trianon után ez az álom széthullott, mindenki gyengébb lett, mindenki veszített, a maguk gyűlölködésébe burkolódzó kis országok ugyan miért lennének erősebbek, mint akkor, amikor együtt, közösen alkottak egy nagy családot.
Böjte Csaba könyvbemutatója Budapesten

A rendes könyvheti kánikula megérkezett... A világ a lehető világok legjobbika.
Könyvheti fotóriport

Amint elsuhant a JAK-sátor mellett, Balogh Endre megkönnyebbülten mondta: Jászberényi Sándor közleményben visszavonta a feljelentését. Mindenki fellélegezhet, és bár az irodalomfinanszírozás rendszere sokkal ramatyabb állapotban van, mint az imént említett könyv, megint érezte az iménti szagokat, melyek szúrósak.
Boldog Zoltán könyvheti naplója

Petrőczi Éva költővel, irodalomtudóssal, egyetemi tanárral a Könyvhétre megjelenő Áfonyahegyi jegyzetek című prózaműve kapcsán
Szegedi Szabó Béla beszélgetett

A Villanyspenót jelentősége, miként az a beszélgetésből is kiderült, elsősorban abban áll, hogy az interneten teljesen ingyenesen elérhető, illetve mintegy Lyotard nyomán elveti a nagy, egységes narratívák koncepcióját.
Kántás Balázs tudósítása 

Alexander Bródy, Simon Márton, Poós Zoltán, Jász Attila, Vörös István, Fűzfa Balázs, Mohai V. Lajos, Lauri Sommer, Tõnu Õnnepalu. Telefonnal fényképezni azért jó, mert olyan pillanatokat is elkaphatunk, amikor nincs kéznél se fényképezőgép, se csinos fotóriporter kisasszony.
Weiner Sennyey Tibor képriportja

Irodalmi Jelen

Irodalmi Jelen

Az Irodalmi Jelen független online művészeti portál és folyóirat. Alapítva 2001-ben.

.