Irodalmi Jelen
 • Irodalmi Jelen

  Trash reality az irodalomban

  Az Új Forrás legújabb számát a popkultúra egy „durva” műfajának szentelték a szerkesztők: a trash szókimondó, nyers, és nagyon modern irányzat, mely az irodalomban is helyet követelt magának. Dunajcsik Mátyás, Bartók Imre, Nemes Z. Márió és Sepsi László az irodalom „való világában” merültek el a lapszámbemutatón.

 • Irodalmi Jelen

  Tabusértés helyett kísérletezés

  Bartók Imre a szex nélküli hónapokat jelképező baglyokról, Sepsi László egy kollégium pincéjében élő, beszélő hermelinről írt novellát – a szerzőkkel Borsik Miklós beszélgetett a budapesti Kalicka Bisztróban, ahol tabusértésről, kísérletezésről és műfaji határok átlépéséről is szó esett.

 • Boldog Zoltán

  Változik-e a Szép versek?

  A Szép versek antológiát ebben az évben Péczely Dóra helyett Szegő János szerkesztette. Mennyiben tér el az ő kánonja elődjének válogatásától? Mely szerzők kerültek be öt éven át folyamatosan a kötetbe?

 • Irodalmi Jelen

  Zoom 9. – A Tengerlakóról

  Az Irodalmi Jelen videokritika-sorozatot indított Zoom címmel. A közönséget és a szakmát megosztó kötetekről beszélnek szerkesztők, újságírók, kritikusok, költők, tanárok, egyetemisták. Ezúttal Izsó Zita Tengerlakóját értékelte Balogh Orsolya, Borsik Miklós és Molnár H. Magor.