• Irodalmi Jelen
  Csornyij Dávid, Szalai Klaudia

  Az olvasó válaszol

  Mit gondoltak az olvasók az idei Ünnepi Könyvhétről? Múlt héten filmes stábunk erről kérdezte a Vörösmarty téren dedikáltató járókelőket. A kisfilmben két alkotó is megszólal, kizárólag olvasói minőségében.

 • Csornyij Dávid, Szalai Klaudia

  Kisfilm arról, amit eddig nem látott a 93. Ünnepi Könyvhéten

  Az Irodalmi Jelen filmes csapata a Vörösmarty téren járt, hogy azoknak is megmutassa, milyen volt a 93. Ünnepi Könyvhét, akik a határontúl vagy vidéki településeken élnek, és nem tudtak részt venni a budapesti könyves eseményen.

 • Viszlát, Könyvhét!

  Véget ért a 93. Ünnepi Könyvhét, amit idén végre nem zavart meg sem járvány, sem hatalmas viharok. A Duna-korzón és a Vörösmarty téren is óriási érdeklődés övezte a négynapos rendezvényt. Szalai Klaudia és Bege Magdolna fotóin bármikor újraélhető az élmény.

 • A Könyvhét leghosszabb napja – szombati sokadalom

  A szombat hagyományosan az Ünnepi Könyvhetek legforgatagosabb napja, és idén sem volt ez másként: a Vörösmarty-tér és a Duna-korzó is megtelt olvasókkal, írókkal, költőkkel. Szalai Klaudia képriportja azokat is elröpíti a helyszínre, akik lemaradtak a legjobb hangulatú napról.

 • Pénteki pillanatok

  Pénteken színes programokkal folytatódott a 93. Ünnepi Könyvhét. Szalai Klaudia képriportja a könyves forgatag második napjáról.

 • Hangulatképek a Könyvhét első napján

  Könyvheti kisfilm, 1.

  Az Ünnepi Könyvhét nyitónapjának hangulatát Csornyij Dávid rögzítette kamerájával.

 • Megnyílt a 93. Ünnepi Könyvhét Budapesten

  Százhetvenhat pavilonban száznyolcvankét kiadó köteteivel nyílt meg csütörtökön a Vörösmarty téren a 93. Ünnepi Könyvhét, amely vasárnapig a fővárosban a Duna-korzón és több nagyvárosban várja az érdeklődőket.

 • Daday Loránd: Malomszeg

  Könyvheti kedvcsináló, 5.

  A 93. Ünnepi Könyvhét alkalmából az Irodalmi Jelen bemutatja friss megjelenésű köteteit, valamint a művek szerzőit. Ezúttal Daday Loránd Malomszeg című könyvét ajánljuk az olvasó figyelmébe.

   

  Daday Loránd (Álnevei: Székely Mózes, Derzsi Mihály, Kovács Bálint) (1893–1954)

 • Könyvheti kedvcsináló, 4.

  Varga Melinda: Tizenkét kagyló

  A 93. Ünnepi Könyvhét alkalmából az Irodalmi Jelen standjának kínálatából ezúttal Varga Melinda Tizenkét kagyló című verseskötetét ajánljuk az olvasó figyelmébe.

 • Mandics György: Hétfolyó, hétcsillag

  Könyvheti kedvcsináló, 3.

  A 93. Ünnepi Könyvhét alkalmából az Irodalmi Jelen bemutatja friss megjelenésű köteteit, valamint a művek szerzőit. Ezúttal Mandics György Hétfolyó, hétcsillag című könyvét ajánljuk az olvasó figyelmébe.

   

  Mandics György Temesvárott született 1943-ban. Matematikus, író, költő, újságíró, szerkesztő, tanár. Kutatási területei az irodalom, a matematika (modellelmélet), a szemiotika, az írástörténet, a kulturális antropológia.

 • „...semmi másra nem tenném ma sem az életemet”

  Villáminterjú Czilli Arankával Késsel és villával című verseskötete megjelenése alkalmából

  – Úgy tudom, többször részt vettél a Sárvári Diákírók és Diákköltők Találkozóján. Ezek szerint már egészen fiatalon része volt a költészet az életednek. Otthonról hozod a versek szeretetét, vagy más hatására fordultál az irodalom felé?
   

 • Czilli Aranka: Késsel és villával

  A 93. Ünnepi Könyvhét alkalmából az Irodalmi Jelen bemutatja friss megjelenésű köteteit, valamint a művek szerzőit. Ezúttal Czilli Aranka Késsel és villával című verseskötetét ajánljuk az olvasó figyelmébe.

 • „Ne add fel a reményt”

  Villáminterjú Böszörményi Zoltánnal a Regál új megjelenése alkalmából

  Regál című regényed új kiadásának különös aktualitást adnak napjaink történései. Te magad milyen belső stratégiával vészelted át a menekülttábort, volt-e valami módszered, ami segített a talpon maradásban, túlélésben?

  – A menekülttáborban nincsenek stratégiák, hiszen a véletlennek teszi ki magát minden ottlakó. Célok vannak, de ezek megvalósulása is a véletlenen múlik. Ami a legfontosabb, soha ne add fel a reményt, még akkor sem, ha minden ellened szól.

 • Böszörményi Zoltán: Regál

  Könyvheti kedvcsináló 1.

  A 93. Ünnepi Könyvhét alkalmából az Irodalmi Jelen bemutatja friss megjelenésű köteteit, valamint a művek szerzőit. Elsőként Böszörményi Zoltán Regál című regényét ajánljuk az olvasó figyelmébe.