• Véget ért az I. Rimay Nemzetközi Költészeti Fesztivál

  Szombaton este a Sárospataki Rákóczi-vár kertjében ünnepi műsorba ágyazott díjátadással zárult az I. Rimay Nemzetközi Költészeti Fesztivál.
 • Egy sikerregény titkai

  Miskolcon, a Múzsák Kertjében mutatták be Bátorligeti Mária A gondozónő című regényét. Az Irodalmi Jelen Könyvek kiadásában megjelent művet a kritikák az évtized regényének is nevezték. Hogy mitől valóban különleges ez a regény, arról a szerzővel és Bene Zoltánnal Kégl Ildikó beszélgetett.

 • Irodalmi Jelen

  A sötétség körülvesz, és belül is van

  Az idei Könyvfesztiválra jelent meg kabai lóránt semmi szín című verseskötete, amely eredetileg prózakötetnek készült, aztán mégis versformát öltött. A költőt, írót új könyve mellett korábbi műveiről, irodalom és képzőművészet viszonyáról, az avangárdról, a Deákpoézisről, a Műút Szöveggyár-táborról, szerkesztői munkájáról kérdeztük.

 • Irodalmi Jelen

  Sok nem irodalmárt hidegen hagy a kortárs irodalom

  „Az írás izgalmas dolog, sokat foglalkoztat és hosszú időszakokra nem hagy nyugton” – Hegedüs Benjámin Jutassal, a friss Málik Roland-díjas költővel a pályakezdésről, a Deákpoézisről, Sárvárról, a díj névadójáról beszélgetett Ayhan Gökhan.

 • Irodalmi Jelen

  Avantgárd alternatíva

  A Spanyolnátha művészeti folyóirat betöltötte tizedik „életévét” – születésnapját Miskolcon ünnepelték munkatársai barátok, szimpatizánsok körében.