Irodalmi Jelen
 • Ráday Zsófia

  A Hajdúböszörményi Írótábor jobb bármelyik nyaralásnál

  Ráday Zsófia összefoglaló naplója a VIII. Hajdúböszörményi Írótáborról

  Július 17., hajnali 2 óra 48 perc, amikor elkezdem a naplóm a táborról,  legtöbb ismerősöm Kis Grófóra, Korda Gyuri bácsira vagy PIXA-ra (illetve ezek tetszőleges arányú egyvelegére) mulat az ország valamelyik pontján hősies fesztiváltúlélőként.

 • Irodalmi Jelen

  Hír a HíRről (4., 5.)

  Hogyan távolodik el az aktuálpolitikától Sopotnik Zoltán Moszkvics című kötete, miként sikerült párbeszédet folytatnia olyan jelentős alkotókkal, mint Nagy László vagy Borbély Szilárd – többek között ez is kiderül Kiss Júlia hajdúböszörményi jegyzetéből.

 • Irodalmi Jelen

  A prózaírók kasztrált költők – Varga Melinda verses tudósítása

  A prózaírók kasztrált költők – verses tudósítás Kollár Árpád, Orcsik Roland, Sopotnik Zoltán és Térey János kolozsvári estjéről

 • Irodalmi Jelen

  Titkos tudósítónk a FISZ-táborból 3.

  A mogyoróhegyi kempingben pénteken és szombaton megfordult többek között Grendel Lajos és Tolnai Ottó, életre kelt Faust, összehasonlíthattuk a fiatal lengyel irodalmat a hazaival, és egy hosszúra nyúló éjszaka után végül hazaszállingóztak a táborlakók.

 • Irodalmi Jelen

  Köztünk élő mesehősök

  „A szerző lélekbúvárokat megszégyenítő ügyességgel old föl a meséken keresztül rejtett szorongásokat, félelmeket, melyektől majdnem minden gyerek, de még sokszor felnőttek is szenvednek” – Csepcsányi Éva írása Sopotnik Zoltán Fahéjas kert című kötetéről.

 • Irodalmi Jelen

  „Kamu az ember”?

  Sopotnik Zoltán Saját perzsa című, prózai betétekkel megszakított verseskötete egy életrajzi kirakós játék családtagokkal, szellemekkel és szocreál hétköznapokkal.

 • Irodalmi Jelen

  Fahéjas kert a Kolibri Fészekben

  A Kolibri Fészekben – a Kolibri Színház stúdiójában – rendhagyó keretek között mutatták be Sopotnik Zoltán új könyvét, a Fahéjas kertet, mely a Kolibri Kiadó gondozásában látott napvilágot.

 • Irodalmi Jelen

  A József Attila Kör titkos történetei

  Szegeden a Science Caffe szervezésében a József Attila Kör történetéről beszélgetett Balogh Endre, Bíró-Balogh Tamás, Németh György, Sopotnik Zoltán és Szilasi László. Egy-két eddig kevésbé ismert anekdotát is megtudhattunk tőlük.