• Irodalmi Jelen

  Húszévesen elmenni, nyolcvanévesen hazajönni

  A Magyar Írószövetségben rendezett februári Parnasszus-est vendége Makkai Ádám volt, a költészeti folyóirat friss számában megjelent Centrumban blokk főszereplője. Kevés hozzá hasonlóan sokoldalú, kalandos életű és jól mesélő tudós-költő létezik – most is regényes történetek sokaságával szórakoztatta hallgatóságát, és még Hawaiira is elkalandoztunk a zord télben.

 • Irodalmi Jelen

  Parnasszus a Balaton partján

  A Parnasszus folyóirat tizedik alkalommal rendezte meg nyári irodalmi táborát Balatonszemesen, amelybe idén az Irodalmi Jelen is bekapcsolódott. A Turczi István szervezte prózaszemináriumokat akár írómaratonnak, irodalmi kiképzőtábornak is lehetne nevezni, a kőkemény munka alól az átmulatott éjszakák sem mentették fel a műhelyek résztvevőit.

 • Irodalmi Jelen

  „Fiatal költőnek lenni eleinte nem fáj”

  A Parnasszus és az Irodalmi Jelen közös estjén az IJ debütáns költőcsapata mutatkozott be, akiknek művei bekerültek a Parnasszus legfiatalabb költészetet és annak irányzatait bemutató tematikus számába.

 • Irodalmi Jelen

  Versfutamok, trombitaszólók és csendes társaik - Kántás Balázs helyszíni tudósítása a Parnasszus nyári lapszámának bemutatójáról

  "A Parnasszus lapszám-bemutató estje egyike volt a hónap legszínvonalasabb irodalmi rendezvényeinek. Az illusztris színészek, a felolvasások és a zenei betétek sokkal közönségbarátabbá tették az estet annál, mintha csupán a szerzőkről szóló vagy a kizárólag velük folytatott irodalmi beszélgetésekből állt volna össze, miként az szokás" - Kántás Balázs tudósítása Szőcs Tekla fotóival