Irodalmi Jelen
 • Lafferton Luca

  A benned lakozó szirén

  „Talán meglepő, hogy a főszereplő nem az agressziót emeli ki az ivás legsúlyosabb következményeként, hanem a kiszámíthatatlanságot, azaz még józan pillanataiban sem tudhatjuk, milyen állapotban és hangulatban van az illető.” – A mindig időszerű alkoholizmus-témakörben barangoló Karafiáth Orsolya könyvét Lafferton Luca mutatja be.

 • Varga Melinda

  Az ihlet mint felfokozott idegállapot – Varga Melinda tárcája

  A vers imádság, kapu a mindenség felé, az emberekért, és nem a költőért van, a költő csak eszköz, különleges adathordozó, az a feladata, hogy jól közvetítsen.

 • Irodalmi Jelen

  „Költőnk és Korea”

  Karafiáth Orsolya nemrég nekivágott egy útitárssal a föld legriasztóbb országának, amely maga az abszurditás. Ablaktalan házak, megszervezett művidámság, nyolc óra munkára fogott festőművészek – ízelítő a költőnő Gödör Klubban rendezett észak-koreai élménybeszámolójából.

 • Irodalmi Jelen

  „Együnk meg engem!”

  Az est maga is megkomponált színdarabhoz, musicalhez hasonlatos: van itt minden – macskadémon, fitneszköltészeti videóklip, mini divatbemutató, Szabó Imre zongorajátékával kísért dalok, és nem utolsó sorban irodalom. Orsi szerepében Karafiáth Orsi. - Performansz-élmény, Molnár Márton fotóival.

 • Irodalmi Jelen

  Macskák, babák, szorongás

  Zongorán elheverő, ülő, álló babák is részt vettek Czapáry Veronika „Babák hangjai” című estjén, ahol nem csak Karafiáth Orsolya kérdezgette az írónőt új regényéről, de Bodrogi Éva énekhangján is megszólaltak a mű soraira komponált dalok.

 • Irodalmi Jelen

  Olvasás Éjszakája – költészettel, sporttal, vitával

  Első ízben rendezték meg országszerte az Olvasás Éjszakáját, amelyen a könyvesboltok izgalmas programokkal csábították be az olvasókat. Miközben Budapesten többek között Karafiáth Orsolyával, drMáriással, Csányi Vilmossal töltekezhettek az éjszakai felfrissülésre vágyók, a Libri Könyvpalotában a könyv „éjszakájáról” folytattak éles vitát kiadók, terjesztők és könyvtárosok.

 • Irodalmi Jelen

  Rájátszás – Karafiáth Orsolya és a többiek

  A Rájátszás lényege, hogy ismert zenészek feldolgozzák egy-egy költő versét, akik pedig átírnak egy-egy dalszöveget. Mindez koncert és költészet egyben.

 • Boldog Zoltán és Varga Melinda

  „A lírának a legnagyobb felvonulási területe a színház”

  Szálinger Balázzsal a Köztársaság című legújabb kötete kapcsán beszélgettünk a divatba hozott politikai költészetről, drámairodalomról, Kolozsvárról, erdélyi és magyar szekértáborokról, megrendelt szövegekről és a harmadik világháborúról.

 • Weiner Sennyey Tibor

  A Nagymesternő és serege - Karafiáth Orsolya verseskötetének bemutatójáról

  A város elsüpped a romlásban, a porban, a szemétben, és a korrupcióban, de a Nagymesternő már Macskanőként, egy hadsereg élén visszatért. Ezen a nagy visszatérésen ott volt lapunk fotósa – Szőcs Tekla - kinek fotóriportját nézhetik meg, és szerkesztője – Weiner Sennyey Tibor – kinek vasárnapi jegyzetét olvashatják most.
 • Irodalmi Jelen

  Karafiáth Orsolya elmondja három versét

  Karafiáth Orsolya elmondja három versét