Irodalmi Jelen
 • Kubiszyn Viktor: Drognapló

  Drognapló

  0 Ft

  Hogyan lesz az ember drogos, függő, a drogtól megszabadulni akaró, visszaeső, újra tisztulásra vágyakozó? Mindent elmond – szlengszótártól kábítószerlistákig – Kubiszyn Viktor drámai, letehetetlen könyve, mely 2012-ben jelent meg először. 

 • Irodalmi Jelen

  A Három testőr punkbandát alapít

  Varga Melinda verses beszámolója Demeter Szilárd, Muszka Sándor és Kubiszyn Viktor kolozsvári kötetbemutatójáról

 • Irodalmi Jelen

  Írj és olvass hedonistaként! – Képes beszámoló a Kolozsvári Magyar Napokról

  Miért kell Kukorelly Endre szerint élvezettel olvasnunk; a székely humoreszk; mágikus realizmus és képlékeny valóság; Bartis Attila és az írói szabadság; igazságos volt-e Mátyás király, s milyennek látta őt Janus Pannonius; álarcok, maszkok és literatúra – az idei Kolozsvári Magyar Napokon hedonistaként vetettük bele magunkat a kulturális-művészeti és irodalmi programokba.

 • Laik Eszter

  Új díjazottak a fedélzeten

  Ismét hajóra szállt, azaz a TAT-on találkozott író, költő, olvasó és szerkesztő: az Irodalmi Jelen felolvasóesttel egybekötött díjátadóját a 88. Ünnepi Könyvhét nyitónapján rendezte a szerkesztőség.

 • Kubiszyn Viktor: Drognapló

  A mesterséges mennyországok, a drogfüggőség, a személyiség szétforgácsolódása, az írás és a terápia. Kubiszyn Viktor: Drognapló – az Irodalmi Jelen ajánlója.

 • Irodalmi Jelen

  Drogregény „arccal fölfele”

  Kubiszyn Viktor második kötetében „azok hangján ír, akik nem szólalnak meg”. A Fogaltház a drogfüggők árnyéklétének irodalmi feldolgozása személyes tapasztalatok alapján. A kötet kolozsvári bemutatóját nagy érdeklődés övezete.

 • Irodalmi Jelen

  Mesterséges mennyországok

  Kubiszyn Viktorral beszélgettünk Drognapló és a Könyvhétre megjelent Foglaltház című kötete apropóján irodalom és kábítószer kapcsolatáról, terápiáról és visszaesésről, valamint az Evangéliumról.