Irodalmi Jelen
 • Irodalmi Jelen

  Köszönet helyett – Toroczkay András versei

  Tallinn vakító bőr. Albínó.
  Fehér szempillás gyerek.

 • Irodalmi Jelen

  Üdvözlet Éhesnek

  Hőse saját alteregójából kelt életre, és neki köszönheti, hogy huszonnyolc évesen nyert meg egy legfeljebb huszonnégy éveseknek kiírt pályázatot. Toroczkay Andrással és Éhes Miklóssal ismerkedtünk meg a Nyitott Műhely estjén, egy felszabadult könyvbemutatón.

 • Irodalmi Jelen

  A tábornok – Toroczkay András novellája

  A dobosuk egy idősebb fazon, aki folyton citromsárga csuklószorítót, meg citromsárga fejpántot viselt, a dobja is ugyanolyan citromsárga volt, nem volt hajlandó feketét venni. Kicsit kilógott a többi metálos közül.

 • Irodalmi Jelen

  A pulykafeldolgozótól a hárommillió olvasóig

  Pál Dániel Levente költővel, szerkesztővel beszélgettünk önmenedzselésről, szerelemről, költészetről, digitális olvasásról és Az Úr Nyolcadik Kerületéről.

 • Irodalmi Jelen

  Az alföldi-amerikai Pál utcai fiú

  Csepregi János novellái és versei után Az amerikai fiú című regénnyel jelentkezett, amely egy elképzelt Alföldön játszódik a nyolcvanas években. A leghevesebb reakciókról, a történet alapanyagáról, fiataloknak szóló tanácsairól és egy 2030-as Wikipédia-szócikkről kérdeztük.

 • Irodalmi Jelen

  „Isten jóval korábban hitt bennem”

  Molnár Illés Hüllők és Izzók című, első kötete megosztja a kritikusokat, de a szakma Móricz Zsigmond-ösztöndíjjal jutalmazta a próbálkozást. A fiatal költőt arról kérdeztük, kinek a hamutála lenne, milyen zenét hallgat és szándékosan ír-e fojtogató verseket.

 • Irodalmi Jelen

  Ványa bácsi és az anyafarkas

  Székely Csaba drámáit elismerés fogadta Magyarországon és Európában is. Toroczkay András recenzióját olvashatják a három darabot tartalmazó Bányavidékről.