Irodalmi Jelen
 • Halász Margit

  A vitéz közalkalmazott

  „Volt egyszer egy szegény közalkalmazott, aki beleunván szürke hétköznapjaiba, utazni indult. Nem titok, ez a közalkalmazott én voltam. Bejártam ungot-berket, Budapestet és a nagyvilágot. Még a gyermekkoromba is visszamentem. Láttam ezt, azt, amazt. Bicikliztem, metróztam, gyalogoltam, repültem. Ámultam. Bámultam. Mosolyogtam. Vicsorogtam. Aztán hetvenhét napon át megállás nélkül írtam.” – Halász Margit új kötetét ajánljuk egy tárcanovellájával.

 • Halász Margit: Éneklő folyó

  Éneklő folyó

  0 Ft

  Én tényleg csak egy szórakoztató, mesés-legendás Tisza-parti szerelmitörténetet szerettem volna írni, amolyan édesnemes hungarikummal fűszerezett Júlia-füzetet. De a történet felénél a szereplőim olyan makacsul és elszántan kezdtek rohanni a szakadék felé, hogy elállt a lélegzetem. Mit tehettem hát? Loholtam utánuk, és próbáltam őket jobb belátásra bírni. Természetesen nem hallgattak rám, így a regény végére nekem is az arcomra fagyott a vigyor.

 • Irodalmi Jelen

  Pusztában edzett lelkek

  Napokat időzött egyedül a magyar puszta közepén, látott tavaszt és kavargó porhót – Halász Margit új regényéhez is eggyé vált a tájjal. A titokzatos vörös nyelvű párduc története szikár, kegyetlen, kemény világba vezeti az olvasót, ahol még a nők is férfinak öltöznek. A regényről Horváth Bence beszélgetett az íróval a Várfok borozóban.

 • Irodalmi Jelen

  Halász Margit: Jézus szíve

  „A vonaton tízpercenként belenéztem a szatyorba, nem lankad-e a szív? Az utastársaim meg is kérdezték, valami kisállat van-e a szatyorban, hogy így nézegetem?”

 • Irodalmi Jelen

  A mátrai Ábel Európában

  Egy szénégető legkisebb fia a híres mátrai zsivány kódexének útmutatásával nekivág Európának, és kikapós menyecskékkel végigduhajkodik három országot. Ennél azonban összetettebb, mélyebb és szórakoztatóbb Halász Margit új regénye, a Vidróczki-kódex. Betyáros beszélgetés zajlott róla az Írók Boltjában.