Irodalmi Jelen
 • A sepsziszentgyörgyi Tein kávéházban Farkas Árpád-monográfiát és alkalmivers-antológiát mutattak be
  Király Farkas

  Árkosi Erdély-történetek képekben

  Erdély-történetek volt a címe az Erdélyi Magyar Írók Ligája XVII. írótáborának, amelyet immár hagyományosan Árkoson (Kovászna megye) tartottak meg szeptember 6–9. között. A tábor hangulatát Király Farkas fotóriportja hivatott szemléltetni.

 • Irodalmi Jelen

  Hír a HÍRről (2.)

  A VI. Hajdúböszörményi Írótáborba százkét pályakezdő fiatal érkezett több mint ötven tájegységről, melyek között számos határon túli magyar régió is fellelhető ̶ Kiss Júlia jegyzete a tábor második napjáról.

 • Lövétei Lázár László

  Alkalmi versek

  Alkalmi – ajánló Lövétei Lázár László verseskötetéből

 • Irodalmi Jelen

  Lehet-e jó egy „alkalmi” vers? – Király Farkas beszélgetése Lövétei Lázár Lászlóval

  Király Farkas beszélgetése Lövétei Lázár Lászlóval az alkalmi versek létjogosultságáról, képversekről és kötött formájú költeményekről a költő Alkalmi című legújabb verseskötetének apropóján.

 • Irodalmi Jelen

  Az olvasó ember mindenevő

  Vörösmarty Mihály alkotta meg a költői nyelvet, amelyet Petőfinek és Aranynak csak folytatnia kellett; az irodalmi életet megosztó szekértáborharc rettenetesen szomorú, és sosem lesz vége; eclogák, amelyekben jól megfér egymás mellett a tőgy és a life – Lövétei Lázár László volt az E-MIL Álljunk meg egy szóra című rendezvényének legutóbbi vendége.

 • Irodalmi Jelen

  Tréfás és komoly lírai miniatúrák

  Szőcs Géza, vagyis Carbonaro Utazások tréfás rímekben Magyarországon és a világ körül című új verseskötetének egy-egy darabja sokáig ott cseng-bong bennünk – ezekkel a dallamos és szellemes költeményekkel ismerkedtünk meg a hétvégén a kolozsvári Bulgakov kávézóban.

 • Irodalmi Jelen

  A „téli költő”

  Miért olvas egy kortárs költő inkább klasszikusokat? – erről is szó esett a kolozsvári Bulgakov Kávézóban a legutóbbi Helikon-esten, amelynek vendége Lövétei Lázár László volt.

 • Irodalmi Jelen

  „Erdélyország egy félsziget, Erdélyország a Krím nekem”

  A Helikon és a Székelyföld folyóiratok irodalmi estjét és beszélgetését a Magyar Művészeti Akadémia és a Magyar Írószövetség közösen szervezett tanácskozásának esti programjaként rendezték a szerkesztők részvételével.

 • Irodalmi Jelen
  Irodalmi Jelen

  A százéves sárkányölő

  A Petőfi Irodalmi Múzeum pódiumán festőállványokra kifeszített Jékely-portrék jelenítettek meg néhányat a költő-író számos arca közül, s a tablót azután tovább bővítette a Magyar Művészeti Akadémia ünnepi műsora, amelyből egy ritka sokoldalú alkotó képe rajzolódott ki.

 • Irodalmi Jelen

  Szőcs Géza köszöntése 60. születésnapján

  Arany Ágnes, Bogdán László, Böszörményi Zoltán, Bréda Ferenc, Farkas Árpád, Géczi János, György Attila, Kemény Tamás, Ladik Katalin, Lövétei Lázár László, Makkai Ádám köszöntik a hatvanéves költőt.